Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Prijs autoverzekering 18 jaarNa behalen van het felbegeerde rijbewijs kunnen veel beginnende automobilisten niet wachten om een eigen auto aan te schaffen. Toch blijken de kosten van het bezitten van een auto vaak een stuk hoger te liggen dan wordt verwacht. Naast de aanschaf van een auto bent u namelijk ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten en wegenbelasting te betalen. Maar wat is de prijs nu eigenlijk voor een autoverzekering als je 18 jaar oud bent? In dit artikel leggen we het je uit!

Als 18 jarige geen no-claimkorting

Als 18 jarige heb je nog geen schadevrije jaren op kunnen bouwen, waardoor u bij het afsluiten van een autoverzekering ook geen recht hebt op een no-claimkorting. Naarmate u langer een auto hebt, zult u deze schadevrije jaren wel opbouwen. In principe wordt een autoverzekering dus elk jaar goedkoper als u deze op een leeftijd van 18 jaar afsluit.

Leestip: Benieuwd wanneer autoverzekeringen goedkoper worden? Lees verder

Autoverzekering op naam van ouders

Steeds meer beginnende automobilisten kiezen ervoor om in de auto van hun ouders te rijden, of zelf een auto aan te schaffen en te verzekeren op naam van hun ouders. Hoewel het bij sommige verzekeraars is toegestaan om een auto op naam van de ouders te verzekeren, is dit lang niet altijd het geval. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te informeren wat de regels hiervoor zijn bij uw autoverzekeraar. Op deze manier voorkomt u een discussie als een autoverzekeraar op het moment van schade moet uitbetalen.

Leestip: Meer informatie over een autoverzekering met 0 schadevrije jaren? Lees verder

Bereken zelf de prijs van een autoverzekering met 18 jaar

Hebt u al een auto op het oog en bent u benieuwd wat de premie van een autoverzekering op uw leeftijd is voor deze auto? Dan kunt u dit door enkele gegevens in te vullen direct berekenen. U kunt hiervoor onze autoverzekeringvergelijker, waarmee u altijd een actueel overzicht kunt opvragen van de laagste premies.

Goedkoopste premie berekenen!