Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

ANWB autoverzekering

ANWB autoverzekering

Hoewel ANWB bekend is geworden door de welbekende pechhulpdienst, is deze organisatie ook actief binnen andere onderdelen op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Als onderdeel van hun mobiliteitsdienstverlening biedt ANWB ook autoverzekeringen aan. Voor het afsluiten van een ANWB autoverzekering hoeft u verder geen lidmaatschap te hebben afgesloten.

De voordelen van een ANWB autoverzekering

Of u nu wel of geen lid bent van ANWB, biedt de ANWB autoverzekering u een aantal belangrijke voordelen. Op het moment dat u een autoverzekering bij ANWB afsluit, dan kunt u vertrouwen op de alarmcentrale hulp van ANWB die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Daarnaast biedt ANWB gratis een vervangende auto op het moment dat uw auto moet worden gerepareerd. Tot slot kunt u tot wel 30% extra korting krijgen op het moment dat u een Veilig Rijden autoverzekering afsluiten. Al één van Nederlands oudste en grootste organisaties, zorgt ANWB ervoor dat automobilisten verzekerd zijn van een betrouwbare autoverzekering met duidelijke voorwaarden.

Verschillende soorten ANWB autoverzekeringen

Bij ANWB is het mogelijk om drie verschillende soorten autoverzekeringen af te sluiten. U kunt hierbij kiezen uit een standaard (verplichte) WA autoverzekering, de uitgebreidere WA met beperkt casco autoverzekering en de uitgebreidste volledig casco (all risk) autoverzekering.

ANWB WA autoverzekering

De meest beperkte autoverzekering van ANWB is de WA verzekering. Met een WA autoverzekering van ANWB bent u verzekerd op het moment dat u met uw voertuig schade veroorzaakt bij anderen. Dit is bijvoorbeeld het geval op het moment dat er door uw toedoen een ongeluk heeft plaatsgevonden.

ANWB WA beperkt casco autoverzekering

Wilt u toch wat uitgebreider verzekerd zijn, bijvoorbeeld ook tegen verschillende schades aan uw eigen voertuig? Dan is de WA beperkt casco autoverzekering van WA voor u waarschijnlijk een passende verzekeringsvorm. Met de ANWB beperkt casco autoverzekering is ook de schade van de tegenpartij verzekerd, op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt. Daarnaast is ook eventuele schade aan uw eigen voertuig als gevolg van diefstal, brand, storm, overstromingen en inbraak verzekerd. Tot slot bent u ook verzekerd tegen ruitschade met deze verzekeringsvorm.

ANWB volledig casco autoverzekering

Als u maximaal verzekerd wilt zijn tegen schade aan uw eigen voertuig en eventuele schade die u veroorzaakt aan het voertuig van anderen, dan is een ANWB volledig casco autoverzekering voor u wellicht de beste optie. Met een zogenoemde all risk autoverzekering van ANWB bent u net als bij de WA beperkt casco verzekering verzekerd tegen diefstal, brand, storm, overstromingen, inbraak en ruitschade. Daarnaast bent u met deze verzekeringsvorm verzekerd voor schade aan uw voertuig, als gevolg van een ongeluk dat door u hebt veroorzaakt. De ANWB volledig casco autoverzekering wordt vaak afgesloten door automobilisten die erg afhankelijk zijn van hun auto en/of automobilisten die in het bezit zijn van een auto met een hoge dagwaarde.

Goedkoopste premie berekenen!

Mogelijke aanvullende dekkingen van ANWB

Naast de standaard WA, WA beperkt casco en WA volledig casco autoverzekeringen, kunt u bij ANWB ook een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. U hebt hierbij de keuze uit de volgende aanvullende dekkingen:

  • Extra zekerheid voor aanvullenden
  • Verkeersrechtsbijstand
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie
  • Vervangend vervoer in heel Europa
  • Verzekering voor de accessoires in uw auto

ANWB autoverzekering vergelijken

De autoverzekeringen van ANWB zijn opgenomen in onze autoverzekering vergelijker. Dat betekent dat het aanbod van ANWB automatisch wordt meegenomen in de vergelijking tussen de verschillende verschillende verzekeraars. Bent u benieuwd of de WA autoverzekering in uw situatie ook de goedkoopste optie is? Vul onze vergelijker in en bereken direct uw premie!

Schade melden bij ANWB

Het melden van een schade bij uw ANWB autoverzekering kan eenvoudig online via de MijnANWB omgeving. Daarnaast kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week het noodnummer 088 – 2692888 (Nederland) of +31 70 314 1414 (buitenland) bellen.

Het opzeggen van uw ANWB autoverzekering

U kunt uw ANWB autoverzekering eenvoudig telefonisch opzeggen door te bellen naar het nummer 088 – 2692837. Dit kunt u doen op werkdagen van 08.30 – 18:00 en op zaterdagen van 10.00 – 16.00.

Contactgegevens ANWB autoverzekering

U kunt ANWB bereiken via de telefonische klantenservice of via de alarmcentrale.

Klantenservice: 088-2692222
Alarmcentrale (Nederland): 088-2692888
Alarmcentrale (buitenland): 0031 703141414