Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Semi oldtimerverzekeringIn sommige gevallen kunt u korting krijgen op uw autoverzekering als u een semi oldtimer heeft. Niet alleen betaalt u minder premie, ook hoeft u vaak minder wegenbelasting te betalen voor uw semi oldtimer. Welke voorwaarden er door autoverzekeraars precies wordt gesteld aan een semi oldtimer verschilt per verzekeraar. Benieuwd of u ook gebruik kunt maken van een semi oldtimerverzekering en op die manier korting krijgt op uw verzekeringspremie? In dit artikel leggen we het uit!

Wanneer is mijn auto een semi oldtimer?

Wanneer uw auto een semi oldtimer is, is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar. Als uw auto tussen de 10 en 25 jaar oud is, dan wordt deze door vrijwel alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen als semi oldtimer gezien. Daarnaast mag u met een semi oldtimerverzekering maximaal 10.000 kilometer per jaar rijden. Rijdt u op jaarbasis verder met uw semi oldtimer? Dan zult u een normale autoverzekering moeten afsluiten.

Leestip: Handige checklist voor het verzekeren van een klassieke auto? Lees verder

Voordelen van een semi oldtimerverzekering

Het grootste voordeel van een semi oldtimerverzekering is natuurlijk de lage maandelijkse premie. Aangezien de hoogte van de premie van een autoverzekering grotendeels afhankelijk is van de leeftijd en cataloguswaarde van uw auto, zit u met een semi oldtimerverzekering (die doorgaans een leeftijd tussen de 10 en 25 jaar heeft) altijd goed. Ten opzichte van een normale autoverzekering krijgt u dus flink wat korting op de premie. Daarnaast zijn semi oldtimerverzekeringen goed afgestemd op de behoeften van mensen die een semi oldtimer hebben.

Verschillende soorten semi oldtimerverzekeringen

Bij het afsluiten van een semi oldtimerverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingsvormen, namelijk een WA semi oldtimerverzekering, een WA beperkt casco semi oldtimerverzekering en een all risk oldtimerverzekering. U bent in ieder geval verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten alvorens u met uw semi oldtimer op de weg mag komen. Welke verzekeringsvorm het best bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Leestip: Benieuwd naar de verschillen tussen alle verzekeringsvormen? Lees verder

Semi oldtimerverzekeringen vergelijken

Benieuwd bij welke autoverzekeraar u het goedkoopst een semi oldtimerverzekering af kunt sluiten? Door onze vergelijker in te vullen kunt u binnen enkele minuten de goedkoopste verzekeraar vinden voor uw semi oldtimer!

Goedkoopste premie berekenen!