Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Welke verzekering dekt wat bij een auto ongelukHoewel u er natuurlijk niet aan wilt denken, zit een auto-ongeluk in een klein hoekje. Gelukkig is er meestal alleen sprake van blikschade, wat eenvoudig op uw eigen autoverzekering of die van de tegenpartij kan worden geclaimd. Helaas is er in sommige gevallen ook sprake van lichamelijke schade. letselschade kan niet altijd even gemakkelijk bij de autoverzekeraar worden geclaimd. Benieuwd welke verzekering wat precies dekt in het geval van een auto-ongeluk? In dit artikel vertellen we het!

Wat dekt de autoverzekering?

Wat de autoverzekering precies dekt, is voor een groot deel afhankelijk van de door u gekozen dekkingsvorm. Heeft u gekozen voor een WA autoverzekering en veroorzaakt u het ongeluk? Dan zal alleen de (blik)schade van de tegenpartij vanuit uw verzekering worden betaald. Als u een all risk autoverzekering heeft, dan wordt ook de (blik)schade aan uw eigen auto vergoed vanuit uw autoverzekering op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt. Als u het ongeluk niet heeft veroorzaakt, dan zal de schade aan uw auto door de autoverzekering van de tegenpartij worden betaald.

Leestip: Meer informatie over de WA autoverzekering? Lees verder

Goedkoopste premie berekenen!

Wat dekt de inzittendenverzekering?

U kunt er bij het afsluiten van een autoverzekering voor kiezen om voor enkele euro’s extra per maand een inzittendenverzekering af te sluiten. In principe wordt (blik)schade door de autoverzekering gedekt en de eventuele medische kosten worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Het is daarom niet noodzakelijk om een inzittendenverzekering af te sluiten, maar het heeft wel een aantal voordelen. Het voornaamste voordeel van een inzittendenverzekering is dat de schade sneller wordt uitbetaald. Voor de inzittendenverzekeraar is het namelijk niet van belang wie het ongeluk heeft veroorzaakt, waardoor direct tot uitbetaling kan worden overgegaan. Pas als de schade niet vanuit de inzittendenverzekering kan worden betaald, dan zal de schade worden verhaald op de autoverzekeraar van de tegenpartij.

Leestip: Meer informatie over de inzittendenverzekering? Lees verder

Wat dekt de zorgverzekering?

De medische kosten als gevolg van een auto-ongeluk worden doorgaans betaald vanuit de zorgverzekering. Het maakt hierbij niet uit of u een budget zorgverzekering heeft afgesloten, want de meeste medische kosten, waaronder een ziekenhuisbezoek, worden vanuit de basisverzekering  vergoed. Mocht er sprake zijn van blijvend letsel, dan is dit meestal op de autoverzekering van de tegenpartij te verhalen. Wel is het van belang dat het ongeluk in dat geval niet is veroorzaakt door uzelf.