Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Is een inzittendenverzekering nodig?Het zal u waarschijnlijk al wel eens zijn opgevallen dat u bij het afsluiten van een autoverzekering ook de keuze hebt om een aanvullende inzittendenverzekering af te sluiten. Natuurlijk vraagt u uzelf af of het afsluiten van een inzittendenverzekering wel noodzakelijk is. Benieuwd of het slim is om een inzittendenverzekering af te sluiten? Wij leggen het aan u uit!

Wat is een inzittendenverzekering?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, worden met een inzittendenverzekering de kosten die inzittenden van uw auto na een eventueel ongeluk maken vergoed. Nu is het zo dat deze kosten ook zonder een inzittendenverzekering vanuit de WA-verzekering van de bestuurder en de zorgverzekering van de passagiers worden vergoed. Het grootste voordeel van een inzittendenverzekering is echter dat de schade een stuk sneller zal worden uitbetaald. Verzekeraars hebben namelijk een overeenkomst dat schade altijd eerst vanuit een inzittendenverzekering worden betaald, alvorens deze wordt verhaald op de WA-verzekering van de bestuurder.

Leestip: Benieuwd naar de verschillen tussen alle verzekeringsvormen? Lees verder

Welke soorten inzittendenverzekeringen zijn er?

Een inzittendenverzekering kan uitsluitend worden afgesloten in combinatie met een autoverzekering. Het is dus niet mogelijk om deze verzekeringsvorm los af te sluiten. Bij het afsluiten van een inzittendenverzekering heb je de keuze uit twee verschillende verzekeringsvormen:

  • Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Met een OIV wordt in het geval van schade altijd één vast bedrag uitbetaald. Daarnaast wordt er alleen uitbetaald in het geval van invaliditeit of overlijden als gevolg van een auto-ongeluk.
  • Schade-inzittendenverzekering (SIV): Met een SIV wordt de daadwerkelijk geleden schade vergoedt. Daarnaast wordt er uitbetaald bij zowel letselschade als materiële schade.

Wat kost een inzittendenverzekering?

Vanwege de lage premiekosten van een inzittendenverzekering kiezen veel automobilisten ervoor om deze verzekering naast de reguliere autoverzekering af te sluiten. De exacte premie voor een inzittendenverzekering verschilt natuurlijk per verzekeraar, maar de gemiddelde maandelijkse premiekosten liggen rond de €5. U hoeft uiteraard maar één inzittendenverzekering af te sluiten, waarmee als uw passagiers verzekerd zijn.

Goedkoopste premie berekenen!