Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Dekkingsvormen voor autoverzekeringen

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u de keuze uit een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA autoverzekering genoemd, een beperkt casco autoverzekering of een volledig casco autoverzekering. Op het moment dat u niet precies weet wat deze verzekeringsvormen precies inhouden, dan is het vaak lastig om een goede keuze te maken. Het gevolg is dat veel mensen kiezen voor de meest uitgebreide verzekeringsvorm, terwijl ze dit eigenlijk niet nodig hebben in hun situatie. Graag geven we je een beknopte toelichting van elke verzekeringsvorm. Door het volgen van onze keuzehulptabel kunt u er eenvoudig achterkomen welke verzekeringsvorm in uw persoonlijke situatie doorgaans wordt afgesloten.
 

Goedkoopste premie berekenen!

 

Welke verzekeringsvorm past bij mijn situatie?

De leeftijd van uw auto Bent u volledig afhankelijk van uw auto of betaalt u een lening af? Heeft uw auto een hoge dagwaarde? Uw beste dekking
Ouder dan 8 jaar Ik bent niet volledig afhankelijk van mijn auto Mijn auto heeft geen hoge dagwaarde WA
Mijn auto heeft een hoge dagwaarde WA+
  Ik ben volledig afhankelijk van mijn auto Mijn auto heeft geen hoge dagwaarde WA+
Mijn auto heeft een hoge dagwaarde All risk
4 tot 8 jaar oud Voor mijn auto betaal ik geen lening af Mijn auto heeft geen hoge dagwaarde WA+
Mijn auto heeft een hoge dagwaarde All risk
  Voor mijn auto betaal ik een lening af All risk
Jonger dan 4 jaar All risk

WA autoverzekering

De goedkoopste en tevens meest gekozen verzekeringsvorm is de WA autoverzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, hetgeen betekent dat deze verzekeringsvorm uitsluitend de schade dekt aan het voertuig van de tegenpartij op het moment dat u de schade heeft veroorzaakt. Het is hierbij van belang om uzelf te beseffen dat eventuele schade voortkomend uit bijvoorbeeld diefstal, brand en storm of die het gevolg zijn van uw eigen handelen niet wordt vergoed met deze verzekeringsvorm. De WA autoverzekering is perfect voor automobilisten die niet afhankelijk zijn van hun auto, veel vertrouwen hebben in hun eigen rijvaardigheid en daarnaast een zo goedkoop mogelijke autoverzekering willen afsluiten. Op het moment dat u een WA autoverzekering afsluit, dan kunt u het bedrag wat u anders zou betalen voor een beperkt casco of volledig casco verzekering bijvoorbeeld sparen. Op het moment dat u dan toch te maken krijgt met schade wat buiten uw verzekeringsvorm valt, dan heeft u hier in ieder geval zelf een spaarpotje voor opgebouwd.

Leestip: Wilt u meer informatie over de WA autoverzekering? Lees dan verder

Beperkt casco (WA+) autoverzekering

Naast de WA autoverzekering en volledig casco autoverzekering, kunt u ook kiezen voor een beperkt casco autoverzekering (ook wel WA+ genoemd) . Naast de schade aan het voertuig van de tegenpartij, wordt bij deze verzekeringsvorm doorgaans ook de schade aan uw eigen voertuig als gevolg van diefstal, brand en storm vergoed. Daarnaast zijn bij de meeste verzekeraars ook uw ruiten verzekerd als u voor deze verzekeringsvorm kiezen. De beperkt casco autoverzekering wordt vaak afgesloten voor automobilisten die redelijk afhankelijk zijn van hun auto en door maandelijks net wat meer te betalen willen genieten van de extra voordelen die deze verzekeringsvorm biedt. Hoewel de beperkt casco autoverzekering duurder is dan een WA verzekering, is het toch nog een goedkopere verzekeringsvorm dan een volledig casco autoverzekering.

Leestip: Wilt u meer informatie over de Beperkt Casco autoverzekering? Lees dan verder

Volledig casco (all risk) autoverzekering

De volledig casco autoverzekering, doorgaans ook wel all risk autoverzekering genoemd, is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. In tegenstelling tot de WA autoverzekering en beperkt casco autoverzekering, dekt de volledig casco autoverzekering wel de schade aan uw eigen voertuig op het moment dat u een ongeluk heeft veroorzaakt. Op het moment dat u kiest voor een all risk autoverzekering, dan kunt u natuurlijk ook genieten van de voordelen die u zou hebben bij een beperkt casco autoverzekering. Zo is bijvoorbeeld ook de schade als gevolg van diefstal, brand en storm verzekerd. Aanvullend bent u bij een volledig casco autoverzekering doorgaans ook verzekerd tegen vandalisme. Hoewel de volledig casco autoverzekering de duurste verzekeringsvorm is, in het in sommige gevallen toch verstandig deze af te sluiten. De meeste automobilisten die kiezen voor een volledige casco autoverzekering zijn redelijk afhankelijk van hun auto en willen graag in alle omstandigheden verzekerd zijn tegen schades.

Leestip: Wilt u meer informatie over de Volledig Casco autoverzekering? Lees dan verder

 

Goedkoopste premie berekenen!