Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

autoverzekering afsluiten na aankoopBent u van plan om een nieuwe auto te verkopen, of heeft u zojuist een nieuwe auto gekocht? Dan is het logisch dat u zichzelf afvraagt of u direct na aankoop van de auto een autoverzekering moet afsluiten. Benieuwd wat de regels precies zijn en hoe u de goedkoopste autoverzekering kunt vinden? We vertellen u er graag over!

Autoverzekering verplicht vanaf het moment van overschrijven

Vanaf het moment dat de nieuwe auto op uw naam is overgeschreven, is het verplicht om minimaal een geldige WA autoverzekering af te sluiten. Het is dus niet toegestaan om met de auto naar huis te rijden als deze nog niet is verzekerd. Hoewel het niet mag, gebeurt het in de praktijk maar al te vaak dat er bij de aankoop van een auto niet direct een autoverzekering wordt afgesloten. Niet alleen zult u hiervoor (automatisch) een boete in de bus ontvangen, ook loop u zelf een groot risico. Op het moment dat u tijdens de rit naar huis een ongeluk veroorzaakt, dan zult u de kosten hiervan zelf moeten dragen. U heeft in dat geval tenslotte geen autoverzekering waar u op terug kunt vallen.

Leestip: Benieuwd waarom een WA verzekering verplicht is? Lees verder

Snel online uw autoverzekering afsluiten tijdens de aankoop

Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk met de auto naar huis kunnen rijden. Gelukkig kunt u tegenwoordig snel online uw autoverzekering afsluiten tijdens de aankoop. Nadat u de autoverzekering hebt afgesloten ontvangt u direct een bevestigingsmail met daarin een bewijs van voorlopige dekking. Met een dergelijke e-mail op zak mag u naar huis rijden met uw nieuwe auto. Het is mogelijk dat u bij een politiecontrole staande wordt gehouden, omdat de verzekeraar mogelijk nog niet in het systeem heeft gezet dat u al verzekerd bent. In een dergelijke situatie is het voldoende om de politieagent de bevestigingsmail te tonen. U toont hiermee namelijk aan dat u wel degelijk verzekerd bent.

Autoverzekering vergelijken voor aankoop

Gaat u naar een auto kijken en weet u al vrijwel zeker dat u deze wilt aanschaffen? Dan loont het zeker de moeite om thuis alvast de verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Als je de auto hebt gekocht wil je tenslotte zo spoedig mogelijk naar huis kunnen rijden. Daarom wordt het vergelijken van aanbieders vaak overgeslagen als een autoverzekering wordt afgesloten tijdens de aankoop. Vul binnen enkele minuten onze vergelijker in en achterhaal op basis van het kenteken van het voertuig welke autoverzekering voor u het goedkoopst is.

Goedkoopste premie berekenen!