Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Eigen risico bij een all risk autoverzekeringHet zal u waarschijnlijk al zijn opgevallen dat u bij het afsluiten van een autoverzekering soms te maken heeft met een eigen risico. Afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm is het mogelijk dat uw verzekeraar een eigen risico hanteert. De hoogte van het eigen risico is van verschillende factoren afhankelijk. Benieuwd hoe het eigen risico bij een autoverzekering precies werkt? Wij vertellen het u!

Wat is een eigen risico bij een autoverzekering?

Het eigen risico is het gedeelte van de eventuele schade aan uw auto waar u zelf verantwoordelijk voor bent. Op het moment dat u een eigen risico hebt van €135,- en u hebt voor €200,- aan schade aan uw voertuig, dan zal de verzekeringsmaatschappij slechts €65,- uitbetalen. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar. Sommige autoverzekeraars hanteren geen eigen risico of bieden uitsluitend de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico gaat bij elke schademelding opnieuw in.

Voor- en nadelen van een eigen risico bij een autoverzekering

Het grootste voordeel van een eigen risico bij een autoverzekering is dat de maandelijkse premie een stuk lager wordt. Zeker als u eigenlijk nooit schade hebt, kunt u door een vrijwillig eigen risico te kiezen aanzienlijk besparen op uw premie. Het grootste nadeel van een eigen risico bij een autoverzekering is dat u waarschijnlijk minder snel geneigd bent om kleine schades te melden. Zeker wanneer de kosten niet boven het eigen risico uitkomen, loont het niet om de schade te claimen bij de verzekeraar. Een ander nadeel is dat u altijd wat geld opzij moet hebben staan om het eigen risico te kunnen betalen in het geval van schade.

Bij welke verzekeringsvormen betaal ik een eigen risico?

U betaalt uitsluitend een eigen risico bij een WA beperkt casco of een WA volledig casco. Voor de standaard (verplichte) WA autoverzekering hoeft u dus nooit een eigen risico te betalen. Het eigen risico geldt alleen voor de schades aan uw eigen voertuig die u wilt claimen bij uw verzekeraar. Voor schades die u hebt veroorzaakt aan het voertuig van een ander zal er geen eigen risico in rekening worden gebracht.

Goedkoopste premie berekenen!