Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
10 augustus 2019
Geen reacties

Wat kost een autoverzekering per maand?Bent u van plan om een auto aan te schaffen? Dan ben u waarschijnlijk ook benieuwd hoeveel de verzekering voor deze auto gaat kosten. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de hoogte van de premie. Benieuwd hoe de premie van een autoverzekering tot stand komt en hoeveel het gemiddeld per maand kost? Wij leggen het u uit!

Invloed van de leeftijd van de bestuurder op kosten autoverzekering

Een belangrijke factor in het bepalen van de hoogte van de premie van een autoverzekering is de leeftijd van de bestuurder. Tot een leeftijd van 24 jaar wordt u door verzekeringsmaatschappijen als beginnend bestuurder aangezien. Doordat onderzoek heeft aangetoond dat beginnende bestuurders doorgaans voor meer schade zorgen, betaalt deze groep automobilisten een hogere premie voor hun autoverzekering. Vanaf de leeftijd van 24 jaar wordt een autoverzekering aanzienlijk goedkoper. Het loon daarom zeker de moeite om na het bereik van die leeftijd over te stappen van verzekeraar.

Leestip: Benieuwd naar de prijs van een autoverzekering als 18 jarige? Lees verder

Leestip: Benieuwd wanneer autoverzekeringen goedkoper worden? Lees verder

Invloed van no-claimkorting op kosten autoverzekering

Daarnaast houden verzekeraars bij het berekenen van de premie ook rekening met de hoogte van uw no-claimkorting. U heeft recht op deze korting als u minimaal één jaar zonder schade heeft gereden. De no-claimkorting wordt naarmate het aantal schadevrije jaren toeneemt dus ook hoger, waardoor de premiekosten elke maand lager worden.

Leestip: De goedkoopste autoverzekering met 0 schadevrije jaren? Lees verder

Invloed van het voertuig op kosten autoverzekering

Tevens kijkt de verzekeraar bij het berekenen van uw premie ook naar het soort voertuig. De premie voor uw autoverzekering neemt namelijk ook toe op het moment dat u een auto met een hoge cataloguswaarde heeft. Daarnaast is een autoverzekering ook duurder voor jongere auto’s.

Leestip: Benieuwd wat uw auto in de verzekeriing kost? Lees verder

Invloed van gekozen verzekeringsvorm op kosten autoverzekering

Tot slot is de gekozen verzekeringsvorm van invloed op de hoogte van de kosten van een autoverzekering. U hebt bij het afsluiten van een autoverzekering de keuze uit een WA, WA beperkt Casco of WA volledig casco autoverzekering. De standaard verplichte WA verzekering is de goedkoopste verzekeringsvorm en de premie voor een WA volledig casco (all risk) autoverzekering is het hoogst.

Leestip: Benieuwd naar de verschillen tussen alle verzekeringsvormen? Lees verder

Goedkoopste premie berekenen!