Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
10 augustus 2019
Geen reacties

Goedkope autoverzekering voor startersAls starter op de arbeidsmarkt heeft u te maken met veel verschillende kostenposten. Als u vanuit uw werk geen recht hebt op een leaseauto is één van die kostenposten is waarschijnlijk de autoverzekering. Doordat starters vanwege hun leeftijd vaak als beginnend bestuurder worden gezien, zijn de premiekosten doorgaans hoger. Toch zijn er ook voor starters voldoende mogelijkheden om goedkoop een autoverzekering af te sluiten. Benieuwd hoe? Wij leggen het uit!

 

Als starter besparen op uw autoverzekering door te vergelijken

Misschien is het voor u heel voor de hand liggend, maar als starter kunt u aanzienlijk op uw autoverzekering besparen door simpelweg de verschillende aanbieders regelmatig met elkaar te vergelijken. Ongeacht uw leeftijd loont jaarlijks overstappen van verzekeraar vrijwel altijd de moeite. Bent u een starter en bent u benieuwd wat een autoverzekering in uw huidige situatie kost? Via onze vergelijker kunt u het direct berekenen!

Goedkoopste premie berekenen!

Waarom is een autoverzekering duurder voor starters?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat beginnende bestuurders doorgaans voor meer schade zorgen dan ervaren bestuurders. Dit is dan ook de reden waarom de premie van een autoverzekering voor starters doorgaans duurder is dan voor beginnende bestuurders. Daarnaast hebben beginnende bestuurders nog geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor zij geen no-claimkorting krijgen op de premie. Naarmate u gedurende meerdere jaren zonder schade heeft gereden, zal de premie die u moet betalen automatisch lager worden.

Leestip: Goedkope autoverzekering met 0 schadevrije jaren? Lees verder

Vanaf 24 jaar worden autoverzekeringen goedkoper

Vanaf de leeftijd van 24 jaar wordt u niet langer als beginnend bestuurder gezien, waardoor de premie voor uw autoverzekering direct een stuk goedkoper wordt. Het is aan te raden om zodra u 24 jaar wordt over te stappen van verzekeraar. De kans dat u in dat geval aanzienlijk kunt besparen op de premiekosten is namelijk erg groot.

Leestip: Meer informatie de invloed van leeftijd op autoverzekeringen? Lees verder

Autoverzekering op naam van ouders niet altijd verstandig
Veel starters kiezen ervoor om tot hun 24eeen autoverzekering op naam van de ouders af te sluiten. Toch is dit niet altijd een slimme optie. Op het moment dat u namelijk schade veroorzaakt in een auto die is verzekerd op naam van uw ouders, dan zullen uw ouders de no-claimkorting kunnen verliezen op zowel hun eigen auto als die van u. Daarnaast is het bij sommige verzekeraars ook niet toegestaan om een auto op naam van de ouders te verzekeren.