Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Vanaf welke leeftijd worden autoverzekeringen goedkoperVoor het jongeren is het vaak lastig om een auto te financieren. Niet alleen de aanschaf van een auto kan erg duur zijn, ook de maandelijkse lasten voor het bezitten van een auto zijn voor jongeren hoger. De reden voor deze hogere maandelijkse lasten voor jongeren is dat jongeren een hogere premie moeten betalen voor hun autoverzekering. Verzekeraars rekenen een hogere premie voor jongeren, omdat zij in een zogenoemde ‘risicogroep’ vallen. Uit de statistieken van verzekeraars blijkt dat jongeren doorgaans vaker een schade melden, waardoor de kosten voor de autoverzekeraar hoger zijn.

Goedkopere autoverzekering vanaf 24 jaar

Vanaf 24 jaar wordt de premie voor de autoverzekering doorgaans lager. De reden hiervoor is dat u vanaf 24 jaar niet meer onder de zogenoemde ‘risicogroep’ valt. Op het moment dat u de leeftijd van 24 jaar heeft bereikt, dan loont het zeker de moeite om de verschillende autoverzekeraars weer eens goed te vergelijken. De kans dat u in dat geval een autoverzekering kunt vinden met een aanzienlijk lagere premie is namelijk vrij groot.

Goedkoopste premie berekenen!

Autoverzekering op naam van ouders

Een groot gedeelte van de jongeren kiest ervoor om de autoverzekering op naam van ouders af te sluiten. De reden hiervoor is dat ouders vaak een lagere premie betalen, doordat zij niet tot de risicogroep behoren en daarnaast een aantal schadevrije jaren hebben opgebouwd. Voordat u ervoor kiest om dit te doen, is het van belang om eerst bij de verzekeraar te informeren of dit mag. Bij veel verzekeraars is het namelijk niet toegestaan om op naam van ouders te verzekeren.

Lagere premie voor autoverzekering door schadevrije jaren

Een andere reden waarom de premie voor een autoverzekering doorgaans lager is op latere leeftijd, is de korting die wordt gegeven voor het opbouwen van schadevrije jaren. Wanneer u bijvoorbeeld vanaf uw achttiende bent verzekerd en nog geen schade heeft gemeld, dan heeft u als u 24 jaar bent geworden ongeveer 6 schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren in combinatie met uw leeftijd zorgen ervoor dat de kosten van een autoverzekering een stuk lager zijn.