Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Hoe lang loopt een all risk verzekering?Wanneer u een autoverzekering wilt afsluiten, dan heeft u doorgaans de keuze uit een standaard (verplichte) WA verzekering, een uitgebreide WA beperkt casco verzekering en de meest uitgebreide all risk autoverzekering. Maar hoe lang loopt een all risk autoverzekering eigenlijk na het afsluiten? We vertellen je graag meer!

Opzegtermijn van een all risk autoverzekering

Net als bij de meeste andere verzekeringen, heeft u bij het opzeggen van een all risk autoverzekering vaak te maken met een opzegtermijn. Op het moment dat u vandaag uw all risk autoverzekering opzegt, dan zal de verzekering doorgaans nog een maand doorlopen. Tegenwoordig zijn er steeds meer autoverzekeraars die ervoor kiezen om geen opzegtermijn meer te hanteren. In dat geval kunt u de autoverzekering op elk moment opzeggen, zonder eerst het opzegtermijn af te moeten wachten.

Om te controleren of u bij het opzeggen van uw all risk autoverzekering met een opzegtermijn te maken heeft, is het aan te raden om de voorwaarden om uw polisblad te lezen. Tevens kunt u contact opnemen met de klantenservice van uw verzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen welke voorwaarden er in uw polis van kracht zijn.

Leestip: Meer informatie over de verschillende verzekeringsvormen? Lees verder

Loopt een all risk autoverzekering door na verkoop van de auto?

Heeft u uw auto verkocht en wilt u daarom uw all risk autoverzekering stopzetten? In de meeste gevallen kunt u de verzekering dan per direct stopzetten. Koop u een nieuwe auto en wilt u de all risk autoverzekering graag overzetten naar uw nieuwe voertuig? Vaak kunt u dit eenvoudig regelen door contact op te nemen met uw verzekeraar. Wij raden u wel aan om eerst de autoverzekeringspremie van de andere verzekeraars te vergelijken op het moment dat u een nieuwe auto kiest. Vaak kunt u door het afsluiten van een nieuwe verzekering aanzienlijk besparen ten opzichte van het overzetten van uw oude polis. Benieuwd wat u kunt besparen? Bereken direct uw premie in onze autoverzekering vergelijker!

Goedkoopste premie berekenen!