Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering opzeggenGaat u een nieuwe auto kopen en wilt u daarvoor een nieuwe autoverzekering afsluiten? Dan moet u uw oude autoverzekering opzeggen. Indien u ervoor kiest om de autoverzekering aan te houden voor de nieuwe auto, dan moet u een wijziging doorvoeren bij uw autoverzekeraar. Let er wel op dat de premie van de autoverzekering vrijwel altijd veranderd op het moment dat u een nieuwe auto koopt. De premie kan zowel hoger als lager worden, afhankelijk van de waarde van de nieuwe auto.

Hoe moet ik mijn autoverzekering opzeggen?

Het opzeggen van een autoverzekering is de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden. Bij de meeste verzekeraars kunt u dagelijks of aan het eind van elke maand opzeggen. Wanneer u uw oude auto verkoopt, dan kunt u dit aangeven bij de autoverzekeraar. Indien u dan al voor een maand vooruit hebt betaald, dan zult u de te veel betaalde premie terugkrijgen. Hoe u de autoverzekering moet opzeggen is afhankelijk van uw verzekeraar. In de meeste gevallen voldoet het invullen van een opzegbrief voor het opzeggen van uw autoverzekering.

Opzegkosten van een autoverzekering

Helaas is het niet bij alle verzekeraars gratis om de verzekering op te zeggen, op het moment dat je voor het eerste verzekeringsjaar de verzekering al opzegt. De opzegkosten variëren van enkele euro’s tot wel €20 of €25. U kunt in uw verzekeringspolis nalezen of er in uw situatie opzegkosten in rekening zullen worden gebracht.

Sluit tijdig een autoverzekering af voor uw nieuwe auto

Natuurlijk moet u er ook voor zorgen dat uw nieuwe auto weer goed verzekerd is. Hoewel het wellicht handig lijkt om ook de nieuwe autoverzekering af te sluiten bij uw vorige verzekeraar, loont het vaak de moeite om de verschillende aanbieders een goed met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van autoverzekeraars resulteert vaak in een aanzienlijke lagere maandpremie voor uw verzekering.

Goedkoopste premie berekenen!