Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
27 januari 2019
Geen reacties

Wat kost een autoverzekeringTot de maandelijkse kosten van het bezitten van een auto behoren onder andere de wegenbelasting en de autoverzekering. Daar waar de tarieven voor de wegenbelasting afhankelijk zijn van het gewicht van uw auto en de provincie waarin u woont, zijn de kosten van een autoverzekering voornamelijk afhankelijk van de nieuwwaarde van uw auto, de leeftijd van uw auto, uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en de verzekeringsvorm.

Wanneer is een autoverzekering doorgaans duurder?

Een autoverzekering is doorgaans duurder op het moment dat u jong bent (onder de 24 jaar), op het moment dat u weinig schadevrije jaren hebt en op het moment dat de nieuwwaarde van uw auto hoog is en u een relatief jonge auto wilt verzekeren. Daarnaast is de autoverzekering duurder op het moment dat u kiest voor een volledig casco (all risk) autoverzekering.

Wanneer is een autoverzekering doorgaans goedkoper?

Een autoverzekering is doorgaans goedkoper op het moment dat u de leeftijd van 24 jaar heeft bereikt. Daarnaast wordt de autoverzekering ook steeds goedkoper op het moment dat u meer schadevrije jaren heeft opgebouwd. Verder zorgt een lage nieuwwaarde er ook vaak voor dat de te betalen premie voor de verzekering een stuk lager is. Tot slot is de prijs van de verzekering enorm afhankelijk van de verzekeringsvorm. Een WA autoverzekering is bijvoorbeeld een aanzienlijk stuk goedkoper dan een volledig casco autoverzekering.

Hoe kan ik toch besparen op mijn autoverzekering?

Natuurlijk zijn er andere manieren om te besparen op de premie voor uw autoverzekering. Eén van de eenvoudigste manieren is door regelmatig opnieuw uw autoverzekering te vergelijken. Op onze website kunt u altijd een actueel overzicht vinden van de autoverzekeraars met de laagste premie voor uw auto. Het is aan te raden om in ieder geval elk jaar opnieuw de autoverzekering te vergelijken. De kans is groot dat u enkele tientallen euro’s per maand kunt besparen door over te stappen van verzekeraar.

Goedkoopste premie berekenen!