Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
27 januari 2019
Geen reacties

Auto verzekeren weekendDaar waar het vroeger moeilijk was om een auto in het weekend te kunnen verzekeren, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Doordat de meeste autoverzekeraars ook online actief zijn, kunnen autoverzekeringen tegenwoordig ook gewoon in het weekend worden afgesloten. Via onze website kunt u zelfs in het weekend de verschillende autoverzekeraars met elkaar vergelijken. Op het moment dat u een keuze heeft gemaakt, kunt u direct de autoverzekering afsluiten.

Wanneer hoor ik iets van de verzekeraar na het afsluiten van een autoverzekering in het weekend?

Hoewel het mogelijk is om in het weekend een autoverzekering af te sluiten, kan het wel wat langer duren voordat u uw digitale verzekeringspolis ontvangt van de verzekeraar. Veel autoverzekeraars werken echter met geautomatiseerde systemen, hetgeen het mogelijk maakt om ook in het weekend een verzekeringspolis te sturen naar gebruikers. Toch kan het soms voorkomen dat u pas na het weekend de verzekeringspolis ontvangt.

Mag ik na het afsluiten van de autoverzekering direct de weg op?

Of u direct de weg op mag is afhankelijk van of u al bericht heeft gekregen van de verzekeraar. Op het moment dat zij aangeven dat de verzekering goed is verwerkt in het systeem, dan betekent dit dat u verzekerd bent. U mag vanaf dat moment dan ook de weg op. Wilt u zelf controleren of uw auto al verzekerd is? Dan kunt u de website van het RDW raadplegen. Deze website is ook in het weekend bereikbaar. Na het invullen van uw kenteken op de website van het RDW, kunt u direct zien of uw voertuig minimaal met een WA autoverzekering verzekerd is. Ziet u via het RDW dat uw auto nog niet verzekerd is? Dan mag u ook nog niet de weg op. Als u uw auto in het weekend hebt verzekerd, dan raden wij u aan om in ieder geval tot de eerstvolgende werkdag geduld te hebben. De kans is groot dat de autoverzekering namelijk op de eerste werkdag na het afsluiten zal worden verwerkt door de verzekeraar.

Goedkoopste premie berekenen!