Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
10 augustus 2019
Geen reacties

autoverzekering 2e gezinsautoBent  u van plan om een 2gezinsauto aan te schaffen? Dan moet u er rekening mee houden dat u deze twee auto ook moet verzekeren. Gelukkig zijn er verschillende regelingen om een 2gezinsauto goedkoper te kunnen verzekeren. Benieuwd hoe u een goedkope autoverzekering voor uw 2gezinsauto kunt afsluiten? Wij vertellen het u!

Goedkoper verzekeren met de 2gezinsautoregeling

Verschillende Nederlandse verzekeringsmaatschappijen kennen een zogenoemde ‘2gezinsautoregeling’. Door gebruik te kunnen maken van deze speciale regeling, kunnen mensen die een tweede gezinsauto willen aanschaffen deze extra goedkoop verzekeren. Met een 2egezinsautoregeling kunt u op zowel de eerste als de tweede gezinsauto uw no-claimkorting toepassen. Normaal gesproken kunt u maar op één auto deze verzekering toepassen als u meerdere auto’s heeft. Stel dat u in de loop der jaren een no-claimkorting van 50% heeft opgebouwd op uw eerste gezinsauto, dan krijgt u via de 2gezinsautoregeling deze korting ook op de autoverzekering van uw tweede gezinsauto.

Beide auto’s op één naam zetten

Om gebruik te kunnen maken van de 2gezinsautoregeling is het vaak wel noodzakelijk dat de twee auto’s op één naam staan. Sommige verzekeraars maken hierop een uitzondering en vinden het ook geen probleem als de tweede auto op naam van uw partner staat. Vraag dit in ieder geval altijd na aan de verzekeringsmaatschappij alvorens u besluit de tweede gezinsauto op naam van uw partner te zetten. Vaak in het in ieder geval wel een voorwaarde dat uw partner in ieder geval 24 jaar of ouder is. Het is daarom niet mogelijk om de 2gezinsauto op naam van uw kind te zetten.

Leestip: Meer informatie over het verzekeren van twee auto’s? Lees verder

Goedkoopste premie berekenen voor uw 2gezinsauto

Het is lang niet altijd mogelijk om van een 2gezinsautoregeling gebruik te maken. Daarnaast is het in sommige gevallen ook goedkoper om gewoon een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Bent u benieuwd hoe hoog de premie voor uw tweede gezinsauto zou zijn als u een nieuwe autoverzekering zou afsluiten? Via onze vergelijker kunt u het eenvoudig berekenen!

Goedkoopste premie berekenen!