Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering voor 2 auto'sBij de aanschaf van een tweede auto zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken. Eén van die zaken is het afsluiten van een tweede autoverzekering. Op het moment dat u een tweede auto koopt, dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een gezinsautoregeling. Hierdoor kunt u uw tweede autoverzekering doorgaans een stuk goedkoper afsluiten. Benieuwd geworden? We vertellen u er graag meer over!

Hoe werkt een gezinsautoregeling voor de autoverzekering?

Als u een tweede auto koopt, dan kunt u in sommige gevallen gebruikmaken van een zogenoemde ‘gezinsautoregeling’. Deze kortingsregeling bieden verzekeraars doorgaans aan gezinnen, die meestal in het bezit zijn van meerdere auto’s. Met de gezinsautoregeling krijg je doorgaans evenveel no-claimkorting op uw tweede autoverzekering als op uw eerste autoverzekering. Dat betekent dat u bij de tweede autoverzekering profiteert van de voordelen van het aantal reeds opgebouwde schadevrije jaren, zonder dat u deze opnieuw heeft opgebouwd. Hoewel u gebruik kunt maken van deze kortingsregeling, bouwt u met de tweede auto opnieuw schadevrije jaren op. Uiteraard krijgt u uitsluitend no-claimkorting op de tweede autoverzekering op het moment dat u daadwerkelijke schadevrije jaren hebt opgebouwd met uw eerste autoverzekering.

De voorwaarden voor een tweede autoregeling

Om gebruik te kunnen maken van de tweede autoregeling, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dit precies zijn kan aanzienlijk verschillen per verzekeraar. Het is daarom raadzaam om altijd even contact op te nemen met uw verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. De voorwaarden die doorgaans worden gehanteerd voor de tweede autoregeling worden hieronder genoemd:

  • U moet beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekeren
  • U mag in de afgelopen 1 of 2 jaar geen schade hebben gemeld
  • Bestuurders van allebei de auto’s moeten minimaal 24 jaar oud zijn
  • De tweede auto moet op uw eigen naam of die van uw partner worden verzekerd
  • De tweede auto mag niet op naam van uw kind worden verzekerd

Schaden rijden met de tweede auto

Op het moment dat u met uw eerste auto schade rijdt, dan heeft dit uisluitend invloed op het aantal reeds opgebouwde schadevrije jaren van de eerste auto. Eventuele schade met uw tweede auto heeft ook geen invloed op het aantal schadevrije jaren van de eerste auto. Pas op het moment dat u voor uw tweede autoverzekering overstapt naar een nieuwe verzekeraar, wordt er opnieuw gekeken naar het aantal schadevrije jaren.

Tweede autoregeling altijd de goedkoopste optie? Nee!

Hoewel in sommige gevallen de tweede autoregeling voordelig kan zijn, blijkt in de praktijk vaak dat het afsluiten van een nieuwe autoverzekering voor uw tweede auto net zo voordelig is. Om te bekijken of de premie van een nieuwe autoverzekering lager is dan de premie die u bij uw huidige verzekeraar gaat betalen met de tweede autoregeling, raden wij u aan om onze autoverzekering vergelijker te gebruiken.

Goedkoopste premie berekenen!