Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Beperkt casco of volledig casco autoverzekeringAutomobilisten komen bij het afsluiten van een autoverzekering vaak voor de moeilijke keuze tussen een WA beperkt casco of een WA volledig casco af te sluiten. Maar welke verzekeringsvorm is in uw situatie verstandig? Of u beter een beperkt casco of een volledig casco autoverzekering kunt afsluiten is van verschillende factoren afhankelijk. We vertellen je er graag meer over.

Verschil tussen een WA beperkt casco of een WA volledig casco autoverzekering

Laten we beginnen met het verschil tussen een beperkt casco en een volledig casco autoverzekering uit te leggen. Het grootste verschil zit in hetgeen waarvoor u bent verzekerd. Daar waar u bij de WA beperkt casco autoverzekering bijvoorbeeld wel bent verzekerd voor schade aan uw voertuig als gevolg van brand, diefstal, joyriding, storm, hagel en overstroming, bent u niet verzekerd tegen schade aan uw voertuig als gevolg van uw eigen toedoen. Met een WA volledig casco autoverzekering is de schade aan uw eigen voertuig als gevolg van uw eigen toedoen wel verzekerd. U kunt zich bijvoorbeeld beroepen op vergoeding van de schade op het moment dat uw auto schade heeft door een ongeluk wat u zelf heeft veroorzaakt.

Leestip: Benieuwd naar de verschillen tussen alle verzekeringsvormen? Lees verder

Wanneer is een volledig casco verzekering slimmer dan een beperkt casco verzekering?

Het afsluiten van een volledig casco autoverzekering is vaak slim op het moment dat u een relatief jonge auto heeft (tot ongeveer 4 jaar oud), of dat u een wat oudere auto heeft met een hoge nieuwwaarde. Met een all risk autoverzekering krijgt u bij total loss verklaring van uw voertuig namelijk tot 4 jaar na de aanschaf van uw auto de nieuwwaarde vergoed. Het afsluiten van een WA beperkt casco autoverzekering is bijvoorbeeld slimmer als u een wat oudere auto heeft met een middelhoge waarde. Op deze manier verzekerd u alsnog een groot gedeelte van het financiële risico wat u met uw auto loopt.

Leestip: Meer informatie over de beperkt casco verzekering? Lees verder

Premieverschillen tussen een volledig casco en beperkt casco verzekering?

Wist u dat in de praktijk de premieverschillen tussen een volledig casco en een beperkt casco autoverzekering helemaal niet zo groot zijn? Bent u benieuwd wat in uw geval het premieverschil tussen deze twee verzekeringsvormen zijn? Maak gebruik van onze autoverzekering vergelijker om direct het verschil te berekenen!

Goedkoopste premie berekenen!