Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Wat is een all risk verzekering autoU ziet bij het vergelijken van autoverzekeringen waarschijnlijk vaak het begrip ‘all risk verzekering’. Maar wat betekent dit precies en is het in uw situatie verstandig om een all risk verzekering af te sluiten voor uw auto? We vertellen je er graag meer over!

WA volledig casco, oftewel een all risk autoverzekering

De begrippen ‘WA volledig casco’ en ‘all risk autoverzekering’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze betekenen in feite hetzelfde. Een all risk verzekering is de uitgebreidste verzekering die u voor uw auto kunt afsluiten. Met een all risk autoverzekering zijn de onderstaande zaken verzekerd:

  • Schade die u met uw auto hebt veroorzaakt bij een tegenpartij, bijvoorbeeld autoschade of letsel
  • Schade aan uw eigen auto als gevolg van een ongeluk waaraan u schuldig bent
  • Schade aan uw eigen auto als gevolg van brand
  • Schade aan uw eigen auto als gevolg van diefstal, inbraak, joyriding of vandalisme
  • Schade aan uw eigen voertuig als gevolg van een botsing met een dier
  • Schade aan uw eigen voertuig als gevolg van natuurverschijnselen zoals storm, hagel of een overstroming
  • Ruitschade

Leestip: Meer informatie over de all risk autoverzekering? Lees verder

Is een all risk autoverzekering in mijn situatie verstandig?

De all risk autoverzekering is de beste autoverzekering voor uw auto, maar ook de duurste verzekeringsvorm die u kunt afsluiten. Hoewel het natuurlijk nooit verkeerd is om een all risk autoverzekering af te sluiten, is het financieel gezien niet in alle gevallen even verstandig. Het afsluiten van een all risk autoverzekering is bijvoorbeeld wel verstandig als u een relatief nieuwe auto (tot 4 jaar oud) heeft, of wanneer u een iets oudere auto hebt met een hoge nieuwwaarde. Heeft u een wat oudere auto en/of een auto met een lage waarde? Dan is het financieel gezien meestal niet verstandig om te kiezen voor een all risk verzekering. Vaak voldoet een standaard WA verzekering of een WA beperkt casco verzekering in dat geval prima.

Leestip: Benieuwd welke verzekeringsvorm bij u past? Bekijk onze keuzehulptabel

Goedkoopste all risk autoverzekering

Wilt u graag een all risk autoverzekering afsluiten voor uw auto? In dat geval is het verstandig om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. U weet op die manier zeker dat uw te betalen premie zo laag mogelijk is. Maak gebruik van onze autoverzekering vergelijker om binnen enkele minuten een overzicht van de goedkoopste all risk autoverzekeringen voor uw situatie op te vragen!

Goedkoopste premie berekenen!