Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

WA verzekering schade aan eigen autoHeeft u een WA autoverzekering afgesloten en heeft u momenteel schade aan uw eigen auto? Afhankelijk van hoe u deze schade heeft gekregen, kunt u in sommige gevallen deze vergoed krijgen via de WA autoverzekering van de tegenpartij. Bent u benieuwd hoe? We vertellen u er graag meer over!

Schade aan uw eigen auto: U bent zelf schuldig

Op het moment dat u een WA autoverzekering heeft afgesloten en schade aan uw voertuig heeft waaraan u zelf schuldig bent, dan kunt u helaas niets vergoed krijgen van de verzekeringsmaatschappij. De WA autoverzekering vergoedt namelijk alleen de schade aan het voertuig van de tegenpartij op het moment dat zij door u schade hebben. Wilt u in het vervolg wel graag dat de schade aan uw eigen auto is verzekerd op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt? Dan is het aan te raden om over te stappen op een all risk autoverzekering.

Leestip: Meer informatie over de all risk autoverzekering? Lees verder

Benieuwd hoeveel u meer gaat betalen als u overstapt naar een all risk autoverzekering? Via onze autoverzekering vergelijker krijgt u binnen enkele minuten antwoord op deze vraag!

Goedkoopste premie berekenen!

Schade aan uw eigen auto: U bent niet zelf schuldig

Heeft u schade aan uw auto en bent u hier niet zelf schuldig aan? Dan kan de schade worden verhaald op de autoverzekering van de tegenpartij. Natuurlijk is dit alleen mogelijk wanneer u de gegevens heeft van de persoon die de schade aan uw auto heeft veroorzaakt. Vul altijd direct het schadeformulier in, om de kans te vergroten dat u de schade vergoed krijgt. Heeft u schade aan uw auto, maar weet u niet precies wie deze schade heeft veroorzaakt? In dat geval is het vrij lastig om de schade vergoed te krijgen. Tenslotte weet u niet op wie u de schade kunt verhalen. Probeer in dit geval achter de contactgegevens te komen van de persoon die de schade heeft veroorzaakt. Daarnaast is het ook raadzaam om aangifte te doen bij de politie.