Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Tijdelijke autoverzekering afsluiten voor 1 maandIn sommige gevallen kan het nodig zijn om een autoverzekering af te sluiten voor een korte periode, zoals bijvoorbeeld voor 1 maand. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een tijdelijk auto heeft gekocht omdat u niet langer een auto van de zaak heeft. Ook kan het zijn dat u tijdelijk een goedkopere auto heeft gekocht, met het oog op een wat degelijkere auto in de nabije toekomst. Uiteraard moest u ook een auto die u maar tijdelijk in uw bezit hebt goed verzekeren. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een autoverzekering voor 1 maand af te sluiten. Wij vertellen u graag meer.

Is het afsluiten van een autoverzekering voor 1 maand mogelijk?

Jazeker, het is mogelijk om voor de periode van 1 maand een autoverzekering af te sluiten. Steeds meer autoverzekeraars bieden automobilisten de mogelijkheid om een verzekering dagelijks op te zeggen. U hoeft dus niet langer mee een autoverzekering af te sluiten voor een minimale periode van 1 jaar. Bent u van plan om de auto na 1 maand weer te verkopen? In dat geval kunt u ook gewoon een autoverzekering met een contractduur van 1 jaar afsluiten. Op het moment dat u uw auto vervolgens verkoopt, dan zal deze autoverzekering automatisch komen te vervallen. Tenslotte kunt u niet een auto verzekeren die niet meer in uw bezit is.

Tijdelijke autoverzekering zonder verkoop van uw auto

Wilt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten zonder dat u de auto uiteindelijk verkoopt? Dat kan! Dit is bijvoorbeeld handig op het moment dat u een auto heeft die u uitsluitend in de zomermaanden gaat gebruiken, zoals een oldtimer. In dat geval kunt u een autoverzekering afsluiten die dagelijks opzegbaar het. Wel is het belangrijk om uzelf te realiseren dat elke auto in Nederland in principe verplicht minimaal WA verzekerd moet zijn. Op het moment dat u ervoor kiest om uw auto bijvoorbeeld in de winterperiode niet te gebruiken, dan moet u deze schorsen. Op deze manier krijgt u een ontheffing voor de verplichte WA verzekering voor de periode waarover uw auto geschorst is.

Laagste premie voor een autoverzekering voor 1 maand? Start met vergelijken!

Bent u benieuwd bij welke autoverzekeraar u goedkoop een tijdelijke autoverzekering voor 1 maand? Door gebruik te maken van onze autoverzekering vergelijker kunt u eenvoudig alle Nederlandse verzekeraars met elkaar vergelijken!

Goedkoopste premie berekenen!