Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Welke auto is goedkoop in de verzekering?Als autobezitter heeft u te maken met een aantal vaste maandelijkse kosten. De grootste kostenposten zijn vaak de wegenbelasting en de autoverzekering. Daarnaast maakt u waarschijnlijk ook kosten voor het onderhouden van uw auto. De autoverzekering is vaak de grootste kostenpost voor het bezitten van een auto. Bent u momenteel op zoek naar een andere auto? Het is niet gek dat u zichzelf afvraagt welke auto goedkoop is in de verzekering. In dit artikel geven we u een aantal handige tips!

Kleine en lichte auto’s zijn goedkoper in de verzekering

Wilt u een auto kopen die goedkoop in de verzekering is? Dan is het verstandig om een kleine en lichte auto te kopen. De hoogte van de autoverzekering is namelijk afhankelijk van het gewicht van de auto. Verzekeringsmaatschappijen verwachten dat zwaardere auto’s bij een aanrijding voor meer schade zorgen bij andere voertuigen dan lichte auto’s. Dit is dan ook de reden dat zwaardere auto’s duurder zijn in de verzekering.

Leestip: Benieuwd wanneer autoverzekeringen goedkoper worden? Lees verder

Auto’s met een lage catalogusprijs zijn goedkoper in de verzekering

Een andere factor die een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de hoogte van de premie van de autoverzekering is de catalogusprijs van het voertuig. Koopt u een tweedehands voertuig en weet u niet precies wat de catalogusprijs is? Door het kenteken in te voeren op de website van het RDW kunt u direct inzicht krijgen in de nieuwwaarde van de auto.

Waarom zijn duurdere auto’s duurder in de verzekering?

De reden dat duurdere auto’s duurder zijn in de verzekering is relatief simpel: de verzekeringsmaatschappijen zal in het geval van schade aan een duurder voertuig een hoger bedrag moet uitkeren.

Leestip: Benieuwd wat uw auto in de verzekeriing kost? Lees verder

Kies een verzekeringsvorm die bij uw auto past

De makkelijkste manier op te besparen op de autoverzekering is door de verzekeringsvorm af te stemmen op de auto. Bent u bijvoorbeeld van plan om een auto van zo’n 10 jaar oud te kopen? Dan hoeft u natuurlijk echt geen allrisk verzekering meer af te sluiten. Ook als u relatief weinig kilometers maakt, loont het lang niet altijd om voor een dure verzekeringsvorm te kiezen.

Leestip: Benieuwd naar de verschillen tussen alle verzekeringsvormen? Lees verder

Goedkoopste premie berekenen!