Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering berekenen op basis van kentekenIn de zoektocht naar een nieuwe auto is het natuurlijk ook belangrijk om in de gaten te houden wat de maandelijks kosten voor de auto na aanschaf zullen zijn. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om alvast te berekenen hoe duur de auto in de verzekering is en hoeveel wegenbelasting u voor de auto moet betalen. Gelukkig is het mogelijk om op basis van een kenteken de autoverzekeringspremie en de wegenbelasting te berekenen. Benieuwd hoe? Wij vertellen het je!

Autoverzekeringen vergelijken met alleen een kenteken

Om autoverzekeringen te vergelijken heeft u in principe alleen het kenteken nodig van het voertuig wat u wilt verzekeren. Daarnaast moet u een aantal persoonlijke gegevens invullen om te berekenen hoe hoog de premie in uw situatie zal zijn. Zelfs voordat je een auto gaat kopen kun je dus al de hoogte van de premie bepalen. Benieuwd wat de auto die u op het oog hebt in de verzekering gaat kosten? Vul het kenteken direct in onze autoverzekering vergelijker in!

Goedkoopste premie berekenen!

Wegenbelasting berekenen met alleen een kenteken

Ook het berekenen van de wegenbelasting is mogelijk met alleen het kenteken van de auto. Op de website van het RDW kunt u na het invullen van het kenteken namelijk het ledig gewicht van de auto zien. Door vervolgens op de website van de Belastingdienst of op Wegenbelastingberekening.nl het ledig gewicht van de auto in combinatie met de provincie waarin u woont in te vullen, ziet u direct hoeveel wegenbelasting u zult gaan betalen na aanschaf van de auto.

Leestip: Benieuwd wat uw auto in de verzekeriing kost? Lees verder

Onderhoudskosten berekenen met alleen een kenteken

Het berekenen van de mogelijke onderhoudskosten op basis van een kenteken is vrij lastig. Wel kunt u door het kenteken op de website van het RDW in te vullen achterhalen hoe oud de auto is. Op basis hiervan kunt u vaak een redelijke inschatting maken van de onderhoudskosten die er mogelijk aan gaan komen. De exacte onderhoudskosten zijn uiteindelijk natuurlijk afhankelijk van de staat van de auto.