Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering vergelijken zonder kentekenVoor het berekenen van een autoverzekering is het handig om het kenteken van de auto te kennen. Toch is het niet noodzakelijk om het kenteken te kennen, u kunt namelijk ook autoverzekeringen berekenen zonder kenteken. Benieuwd hoe u dit kunt doen en welke gegevens u wel van de auto nodig hebt? We leggen het u graag uit!

Autogegevens voor het berekenen van autoverzekeringen zonder kenteken

Ook zonder het kenteken van de auto te kennen is het mogelijk om de hoogte van de verzekeringspremie te berekenen. Voor het berekenen van de autoverzekeringspremie zonder kenteken moet u wel weten van welk merk de auto is en welke modeltype de auto heeft. Tijdens het vergelijken van autoverzekeringen wordt meestal om het kenteken gevraagd, zodat het merk en modeltype direct voor u kan worden opgezocht en ingevuld.

Leestip: Autoverzekering berekenen met een kenteken? Lees verder

Ook zonder kenteken is het vergelijken van autoverzekeringen mogelijk

U kunt natuurlijk ook autoverzekeringen vergelijken zonder het kenteken te kennen. In onze autovergelijker kunt u op basis van het merk en het modeltype namelijk de premies opvragen. Benieuwd wat uw auto gaat kosten in de verzekering? Vul direct onze autoverzekering vergelijker in!

Goedkoopste premie berekenen!

Wegenbelasting berekenen zonder kenteken

Ook het berekenen van de wegenbelasting is zonder kenteken mogelijk. U moet echter wel een aantal extra stappen doorlopen om te bepalen wat het ledig gewicht van de auto is. Daar waar u normaal gesproken op basis van het kenteken direct het ledig gewicht van de auto kunt opvragen op de website van het RDW, moet u het ledig gewicht van uw voertuig handmatig opzoeken op het moment dat u geen kentekennummer weet. Het ledig gewicht is doorgaans gemakkelijk te achterhalen door op Google te zoeken op ‘Merk + typenummer + ledig gewicht’. Op het moment dat u het ledig gewicht weet, kunt u op de website van de Belastingdienst eenvoudig de hoogte van de wegenbelasting berekenen.