Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering geweigerdHeeft u geprobeerd een autoverzekering af te sluiten en bent u geweigerd? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw aanvraag is geweigerd. In dit artikel bespreken we de voornaamste redenen van verzekeraars om een verzekeringspolis te weigeren. Daarnaast geven we u een aantal tips waarmee u alsnog een autoverzekering kunt afsluiten!

Waarom worden autoverzekeringen regelmatig geweigerd?

Op het moment dat een verzekeraar een nieuwe aanvraag voor een autoverzekering ontvangt, dan zal deze een altijd een risicoanalyse uitvoeren. Op het moment dat uit uw verleden blijkt dat u de verzekeringsmaatschappij waarschijnlijk meer geld zou gaan kosten dan de premie die u moet betalen, dan kan het voorkomen dat uw autoverzekering wordt geweigerd.

De 5 belangrijkste redenen waarom een autoverzekering wordt geweigerd

 1. U heeft in het verleden te vaak schade geclaimd
  Elke verzekeringsmaatschappij heeft toegang tot een centrale database van Roy Data, waarin zichtbaar is hoe vaak u in het verleden een schade hebt geclaimd. Op het moment dat uit uw gegevens blijkt dat u in het verleden regelmatig schades heeft geclaimd, dan is dit voor de verzekeringsmaatschappij een teken dat u dit in de toekomst mogelijk ook zult gaan doen. Zij kunnen uw aanvraag hierdoor weigeren.
 2. U heeft in het verleden niet voldaan aan uw betalingsverplichtingen
  De belangrijkste reden waarom autoverzekeringen regelmatig worden geweigerd is wanbetaling in het verleden. Heeft u regelmatig niet op tijd betaald voor uw autoverzekering? Ongeacht bij welke verzekeraar dit was, kunnen verzekeringsmaatschappijen deze informatie over u opvragen. Het gevolg is dat uw aanvraag geweigerd kan worden.
 3. U heeft ernstige verkeersovertredingen begaan
  Heeft u in het verleden ernstige verkeersovertredingen begaan en heeft u hierdoor een rijontzegging gehad? Dit is voor een autoverzekeraar voldoende reden om uw aanvragen tot wel 8 jaar na de rijontzetting te weigeren.
 4. U heeft een strafblad
  Het hebben van een strafblad is voor verzekeringsmaatschappijen vaak voldoende reden om uw aanvraag voor een autoverzekering te weigeren. De meeste verzekeringsmaatschappijen vinden het namelijk een te hoog risico om iemand met een strafblad te verzekeren.
 5. U heeft uw auto lang niet verzekerd
  Staat de auto die u heeft al langere tijd op uw naam, maar heeft u hier al die tijd geen verzekering voor afgesloten? Niet alleen krijgt u hiervoor een boete, ook kan dit een reden zijn dat uw autoverzekering wordt geweigerd.

Autoverzekering geweigerd: En nu?

Ook als uw autoverzekering is geweigerd zijn er nog verschillende opties. Natuurlijk ligt het voor de hand om eerst te kijken of u bij andere verzekeringsmaatschappijen wel een autoverzekering kunt afsluiten. Door onze vergelijker in te vullen kun je binnen enkele minuten zien wat in uw situatie de goedkoopste verzekeraar is.

Goedkoopste premie berekenen!

Wordt u bij meerdere verzekeraars afgewezen? Dan kunt u waarschijnlijk voorlopig niet meer bij een reguliere verzekeraar terecht. In dat geval kunt u zich wenden tot één van de verzekeringsmaatschappijen niet nooit autoverzekeringen weigeren. Zij zijn er in gespecialiseerd om mensen met een hoog risicoprofiel van een autoverzekering te voorzien. Vaak wordt de premie voor u op maat bepaald. Wij werken niet samen met verzekeringsmaatschappijen die nooit verzekeringen weigeren, dus u kunt deze verzekeringen niet via onze vergelijker afsluiten.