Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering stopzettenHeeft u op dit moment nog een autoverzekering lopen bij een verzekeraar en wilt u deze stopzetten, bijvoorbeeld omdat u wilt overstappen naar een andere verzekeraar of omdat u uw auto hebt verkocht? Het stopzetten van je autoverzekering is in de meeste gevallen eenvoudig te regelen. Of u te maken heeft met een opzegtermijn is van een aantal factoren afhankelijk. In dit artikel leggen we u uit waar u bij het stopzetten van een autoverzekering aan moet denken.

Autoverzekering stopzetten zonder opzegtermijn

Standaard sluit u een autoverzekering voor één jaar af. Indien u na dit jaar niet overstapt van verzekeraar en de verzekering aanhoudt, dan kunt u vanaf dat moment op elk moment de verzekeringspolis stopzetten. U heeft in dat geval 1 maand opzegtermijn. Pas één maand na het stopzetten van uw autoverzekering is deze dus definitief opgezegd.

Leestip: Autoverzekering opzeggen bij de aanschaf van een nieuwe auto? Lees verder

Autoverzekering stopzetten binnen 1 jaar

Het is ook mogelijk om uw autoverzekering stop te zetten binnen één jaar na het afsluiten. Of u in dat geval kosten moet betalen voor het vroegtijdig stoppen van de verzekeringspolis is van een aantal factoren afhankelijk. Wilt u uw autoverzekering stopzetten omdat u uw auto hebt verkocht? Dan kunt u de verzekeringspolis ook binnen één jaar na de afsluitdatum stopzetten, zonder dat u hiervoor extra kosten moet betalen. Ook als de verzekeraar binnen één jaar na het afsluiten van de verzekeringspolis de voorwaarden of premie van de verzekering wijzigt, kunt u per direct de polis stopzetten. Zet u uw autoverzekering binnen één jaar stop, omdat u wilt overstappen naar een andere verzekeraar? In dat geval in de kans groot dat u wel opzegkosten moet betalen.

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Vaak bieden verzekeraars verschillende manieren voor het opzeggen van uw autoverzekering aan. Bij steeds meer autoverzekeraars is het mogelijk om in uw digitale klantomgeving de polis met slechts enkele muisklikken stop te zetten. Hoewel het vaak mogelijk is om uw autoverzekering online stop te zetten, is dit nog niet bij alle verzekeraars mogelijk. In sommige gevallen moet u per post een opzegformulier versturen naar de verzekeraar.

Schadevrije jaren behouden door het opschorten van de autoverzekering

Heeft u in de loop der jaren een mooi aantal schadevrije jaren opgebouwd en wilt u deze niet kwijtraken? Dan is het verstandig om uw oude verzekering op te schorten in plaats van op te zeggen. Op het moment dat u uw autoverzekering opschort, dan blijft de polis nog wel actief maar zult u hier geen premie meer voor hoeven te betalen. Op het moment dat u dan later opnieuw een auto koopt, dan kunt u weer gebruikmaken van uw bestaande polis. Als u ervoor kiest om uw autoverzekering op te schorten, dan zullen uw schadevrije jaren tot 3 jaar daarna bewaard blijven. Als u ervoor kiest om uw verzekeringspolis definitief stop te zetten, dan blijven uw schadevrije jaren maar 1 jaar bewaard.

Goedkoopste premie berekenen!