Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Is een WA verzekering verplicht?In Nederland heeft u de keuze uit verschillende soorten autoverzekeringen. Nu is het zo dat de overheid heeft bepaalt dat elk voertuig minimaal ‘Wettelijk Aansprakelijk’ verzekerd moet zijn. Dit betekent dat het verplicht is om een WA autoverzekering af te sluiten, voordat u met uw auto de weg op mag. Doordat de WA autoverzekering verplicht is, is dit ook direct de goedkoopste verzekeringsvorm voor uw auto.

Wat is er precies verzekerd met een WA autoverzekering?

Met een WA autoverzekering wordt de schade vergoed op het moment dat u een ongeval veroorzaakt, waarbij schade aan voertuigen van derden zijn ontstaan. In dit geval hoeft u dus niet zelf voor deze kosten op te draaien. Wanneer u een WA verzekering heeft afgesloten, is eventuele schade aan uw eigen voertuig als gevolg van een ongeval waarvoor u verantwoordelijk bent niet verzekerd. Schade aan uw eigen voertuig zult u dus altijd zelf moeten betalen als u uitsluitend WA verzekerd bent. Daarnaast zal ook de schade van diefstal of een inbraak(poging) in uw auto niet worden vergoed met een WA autoverzekering.

Leestip: Meer informatie over de WA autoverzekering? Lees verder

Eigen risico bij schade met een WA autoverzekering

Wanneer u schade wilt melden en een WA autoverzekering heeft, dan hoeft u geen eigen risico te betalen. Het is echter wel zo dat het melden van schade invloed kan hebben op het aantal schadevrije jaren. Door het melden van schade kan de korting die u ontvangt op uw autoverzekering dus lager worden.

Wat zijn de alternatieven voor een WA autoverzekering?

Wilt u uzelf toch wat beter verzekeren dan alleen een WA autoverzekering? Dan kunt u ervoor kiezen om een beperkt casco of een volledig casco verzekering af te sluiten. Bij een beperkt casco verzekering wordt bijvoorbeeld ook de schade als gevolg van diefstal of inbraak vergoed. Bij een volledig casco autoverzekering wordt ook de schade aan uw eigen voertuig vergoed op het moment dat u een ongeval heeft veroorzaakt. Daarnaast wordt ook de schade voortvloeiend uit bijvoorbeeld een slippartij of het te water raken van uw voertuig vanuit deze verzekeringsvorm vergoed.

Goedkoopste premie berekenen!