Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Hoe werkt afsluiten autoverzekeringHoewel met misschien niet gemakkelijk lijkt, is het afsluiten van een autoverzekering in de praktijk relatief eenvoudig. Het afsluiten van een autoverzekering bestaat eigenlijk uit drie stappen: het opzeggen van de auto verzekering, het vergelijken van de verschillende verzekeraars voor uw nieuwe verzekering en het afsluiten van uw nieuwe autoverzekering. Tegenwoordig kunnen deze zaken allemaal online worden geregeld, waardoor u binnen enkele minuten alles al kunt regelen.

Oude autoverzekering opzeggen

Heeft u op dit moment al een autoverzekering? Dan is het van belang om deze eerst op te zeggen. Sommige verzekeraars hanteren nog steeds een opzegtermijn. In de polis van uw autoverzekering kunt u lezen of er sprake is van een opzegtermijn. Tegenwoordig kunt u bij steeds meer verzekeraars dagelijks opzeggen. U zit dus niet meer altijd vast aan een lang contract. Bekijk voor het afsluiten van een autoverzekering altijd goed of er in uw geval sprake is van een opzegtermijn bij uw autoverzekering.

Verschillende verzekeraars vergelijken

Voordat u een autoverzekering afsluit, is het van belang om de verschillende autoverzekeraars te vergelijken. U krijgt dan een goed beeld van welke autoverzekeraar u de laagst mogelijke premie kan aanbieden. Na het vergelijken van de autoverzekeringen, kunt u de beste optie selecteren en deze direct online afsluiten. Binnen korte tijd ontvangt u digitaal uw polis, waarna u direct verzekerd bent.

Goedkoopste premie berekenen!

Vanaf wanneer ben ik verzekerd?

Op het moment dat u een nieuwe autoverzekering afsluit, dan zal de nieuwe verzekeraar altijd een korte controle uitvoeren. Bent u door deze controle gekomen? Dan bent u vanaf dat moment verzekerd bij deze nieuwe verzekeraar. U zult altijd bericht krijgen van de nieuwe verzekeraar op het moment dat u verzekerd bent. Het is van belang om goed in de gaten te houden of u wel of niet verzekerd bent. Op het moment dat u zonder geldige verzekering op de openbare weg rijdt, dan kunt u hiervoor een boete krijgen.