Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
10 augustus 2019
Geen reacties

Korting op alarm bij autoverzekeringOp het moment dat u een WA beperkt casco autoverzekering afsluit, dan is uw auto ook verzekerd tegen diefstal. Bij sommige autoverzekeraars is het verplicht om een goed alarm op uw auto te hebben, op het moment dat u deze verzekeringsvorm wilt afsluiten. Als uw auto nog geen alarmsysteem heeft op het moment dat u een WA beperkt casco autoverzekering afsluit, dan krijgt u van de verzekeraar vaak beperkt de tijd om uw auto alsnog met een alarmsysteem uit te rusten.

Als uw auto geen alarmsysteem heeft, dan kan de verzekeraar beslissen om de schade in geval van diefstal niet te vergoeden. De exacte voorwaarden rondom alarmsystemen verschillen per verzekeraar. Het is dus altijd van belang de polisvoorwaarden goed te lezen, om te achterhalen of u uw auto met een alarmsysteem moet uitrusten. Sommige verzekeraars bieden u een korting op een alarmsysteem aan als u een WA beperkt casco autoverzekering afsluit.

Krijg ik korting op een alarmsysteem bij mijn autoverzekering?

Of u korting krijgt op een alarmsysteem bij het afsluiten van een autoverzekering verschilt per verzekeraar. Vaak wordt er uitsluitend korting geboden op een WA beperkt casco of WA volledig casco (all risk) autoverzekering. Met een standaard (verplichte) WA-verzekering wordt er meestal geen korting geboden. In de praktijk blijkt vaak dat de korting die je op een alarmsysteem krijgt vrij laag is. Het loont dus ook zeker de moeite om zelf de prijzen van alarmsystemen te vergelijken.

Voldoet mijn alarmsysteem aan de voorwaarden van mijn autoverzekering?

Voor het afsluiten van een WA beperkt casco of een WA volledig casco autoverzekering is het vrijwel altijd verplicht om uw auto uit te rusten met een alarmsysteem. Vaak voldoet het standaard alarmsysteem waarmee uw auto in de fabriek is uitgerust prima. In sommige gevallen stellen verzekeraars echter aanvullende eisen. In uw verzekeringspolis kunt u altijd een clausule vinden waarin staat met wat voor soort alarmsysteem uw auto is uitgerust.

Goedkoopste premie berekenen!