Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
10 augustus 2019
Geen reacties

Goedkoopste invalidenautoverzekeringNet als een normale auto, moet een invalidenvoertuig ook met minimale een WA-verzekering zijn verzekerd. Deze verzekeringsvorm zorgt ervoor dat de schade van de tegenpartij wordt vergoed op het moment dat u met uw invalidenauto een ongeluk veroorzaakt. Naast de standaard WA-verzekering kunt u ook voor uitgebreidere verzekeringsvorm, zoals een WA met beperkt casco of een WA met volledig casco (all risk) verzekering kiezen voor uw invalidenauto. Benieuwd wat de verschillen precies zijn? We leggen het u graag uit!

Verschil tussen een WA, WA beperkt casco en WA volledig casco invalidenautoverzekering

Op het moment dat u een invalidenautoverzekering wilt afsluiten, dan heeft u standaard de keuze uit drie verschillende verzekeringsvormen. Voor een invalidenauto is het verplicht om in ieder geval een WA-verzekering afgesloten te hebben. Wilt u echter ook graag verzekerd zijn tegen schades als gevolg van diefstal, vandalisme en natuurverschijnselen als hagel? Dan is een WA beperkt casco waarschijnlijk de beste verzekeringsvorm voor uw invalidenauto. Wilt u daarnaast dat ook de schade aan uw eigen invalidenauto wordt vergoed op het moment dat u zelf een ongeluk veroorzaakt? Dan is het aan te raden om een WA volledig casco, ook wel ‘all risk’, invalidenautoverzekering af te sluiten.

Leestip: Benieuwd naar de verschillen tussen alle verzekeringsvormen? Lees verder

Wat moet ik doen bij schade aan mijn invalidenauto?

Of u voor schade aan uw invalidenauto contact op moet nemen met de verzekeringsmaatschappij is afhankelijk van de verzekeringsvorm die u hebt afgesloten. Hebt u bijvoorbeeld een WA of WA beperkt casco invalidenautoverzekering? Dan zal de schade aan uw invalidenauto nooit worden vergoed op het moment dat u de schade zelf hebt veroorzaakt. Bij een all risk invalidenautoverzekering wordt deze schade wel vergoed, waardoor het belangrijk is om de schade zo snel mogelijk te melden bij u verzekeringsmaatschappij. Heeft u met uw voertuig schade bij iemand anders veroorzaakt? Onafhankelijk van uw verzekeringsvorm moet u deze schade ook zo spoedig mogelijk bij uw verzekeraar melden.

Invalidenautoverzekering online vergelijken

Ook voor het afsluiten van een invalidenautoverzekering loont het de moeite om vooraf de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van de goedkoopste invalidenautoverzekeringen kan tegenwoordig eenvoudig online. Heb je een aanbieder gevonden met een gunstige premie en dekking? Dan kunt u deze ook direct online afsluiten.

Goedkoopste premie berekenen!