Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering omzetten naar nieuwe autoHeeft u uw oude auto verkocht, maar gaat u toch weer een andere auto kopen? Soms kan het interessant zijn om uw oude autoverzekering om te zetten naar een andere auto. Het blijkt echter dat dit in veel gevallen niet het voordeligst blijkt te zijn. We vertellen u graag meer over het omzetten van een autoverzekering naar een nieuwe auto en de bijbehorende voor- en nadelen.

Waarom is het omzetten van een autoverzekering naar een andere auto niet slim?

Hoewel het soms voordeliger is, is het in veel gevallen niet voordelig om een oude autoverzekering om te zetten naar een nieuwe auto. U heeft uw oude autoverzekering waarschijnlijk afgesloten, omdat die het goedkoopst was voor uw oude voertuig. Autoverzekeraars baseren de hoogte van de premie op een aantal factoren, waaronder het gewicht en de nieuwprijs van uw voertuig. Het gewicht wat verzekeraars leggen op elk van deze factoren, verschilt echter aanzienlijk. Zo blijkt in de praktijk dat zwaardere auto’s doorgaans goedkoper te verzekeren zijn bij specifieke autoverzekeraars. Hetzelfde geldt natuurlijk voor auto’s met een hoge nieuwprijs. Doordat deze factoren voor uw nieuwe auto waarschijnlijk volledig verschillen met die van uw oude auto, is het belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe auto wederom de premies bij verschillende aanbieders te vergelijken.

Benieuwd wat u kunt besparen op uw autoverzekering?

Wilt u graag weten hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering door simpel een nieuwe autoverzekering af te sluiten in plaats van het overzetten van uw oude autoverzekering? U kunt hiervoor gebruikmaken van onze betrouwbare autoverzekering vergelijker, waardoor u binnen enkele minuten een actueel overzicht van de laagste premies ziet.

 

Goedkoopste premie berekenen!

Waarom is het omzetten van een autoverzekering soms wel slim?

In sommige gevallen kan het omzetten van een oude autoverzekering naar een nieuwe auto wel verstandig zijn. Het voordeel van het omzetten van een oude polis naar een nieuwe auto is dat u vaak geen eenmalige kosten hoeft te betalen. Bij het afsluiten bij een nieuwe autoverzekering worden namelijk soms wel eenmalige kosten in rekening gebracht.