Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Wie is er verzekerd bij een autoverzekering?U bent vast wel eens in de situatie gekomen dat u in de auto van een ander moet rijden, of uzelf uw auto uitleent. Maar wie is er in zo’n geval eigenlijk verzekerd en mag dit wel van de verzekeringsmaatschappij. We vertellen je er graag meer over!

Het uitlenen van uw auto mag: De bestuurder is verzekerd

Op het moment dat u uw auto uitleent, dan is de bestuurder van uw auto nog steeds onder uw polis verzekerd. De bestuurder hoeft dus niet zelf een autoverzekering te hebben afgesloten om verzekerd in uw auto te mogen rijden. De belangrijkste voorwaarde hierbij is wel dat de bestuurders in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Verantwoordelijkheid over het voertuig

Als de bestuurder schade veroorzaakt, dan zal dit worden geclaimd bij jouw autoverzekering. Dat betekent dat dit gevolgen kan hebben op het aantal schadevrije jaren en de bijbehorende no-claimkorting. Op het moment dat een andere bestuurder in uw auto rijdt, dan bent u overigens nog wel steeds verantwoordelijk voor wat er met het voertuig gebeurd. Op het moment dat uw voertuig bijvoorbeeld wordt geflitst, dan zult u hier als eigenaar van de auto de boete van ontvangen.

Regelmatig uitlenen van uw auto mag niet: U bent mogelijk niet verzekerd

Hoewel het is toegestaan om uw auto zo af en toe uit te lenen, is het niet toegestaan om dit op regelmatige basis te doen. Veel jongeren kiezen ervoor om een auto te verzekeren op naam van de ouders, omdat dit doorgaans aanzienlijk scheelt in de premiekosten. Hoewel het lastig aan te tonen is voor een verzekeraar, mag dit eigenlijk niet. Op het moment dat de verzekeraar kan aantonen dat u uw auto regelmatig uitleent, dan bent u mogelijk niet verzekerd.

Auto verhuren: U bent niet verzekerd

Wanneer u uw auto verhuurd, dan bent u niet verzekerd via uw normale autoverzekering. Het is in dat geval belangrijk om hiervoor een aanvullende dekking af te sluiten.

Rijden in het voertuig van iemand anders: U bent verzekerd

Op het moment dat u in het voertuig van iemand anders rijdt, dan bent u ook verzekerd via hun verzekeringspolis. De tweede voorwaarden hierbij zijn wel dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs en dat de auto die u heeft geleend is verzekerd met minimaal een WA autoverzekering. Op het moment dat u in het voertuig van iemand anders schade veroorzaakt, dan zal dit worden geclaimd bij de verzekering van de eigenaar.