Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
10 augustus 2019
Geen reacties

Waar ben ik verzekerd autoBent u van plan om met de auto op vakantie te gaan? Dan is het van belang voor vertrek goed te kijken in welke landen u met uw autoverzekering verzekerd bent. U wilt tenslotte geen discussies met de verzekeraar op het moment dat u in het buitenland schade heeft gemaakt. Benieuwd hoe u erachter kunt komen waar u verzekerd bent met uw autoverzekering? Wij vertellen het u!

Dekking van uw autoverzekering in de Groene Kaart

U kunt in de Groente Kaart die u bij het afsluiten van een autoverzekering ontvangt precies zien in welke landen u allemaal verzekerd bent. Als uw auto bij een Nederlandse autoverzekeraar is verzekerd, dan is de kans groot dat u naast Nederland ook in alle andere Europese landen bent verzekerd. Daarnaast bent u vaak ook verzekerd in alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Het is wel belangrijk hierbij te vermelden dat de exacte dekking aanzienlijk kan verschillen per verzekeraar. Controleer daarom voor vertrek altijd of de landen waarin u van plan bent te gaan rijden op de Groene Kaart staan.

Dekking van uw autoverzekering controleren zonder Groene Kaart

Bent u de Groene Kaart die u bij het afsluiten van uw verzekering hebt ontvangen kwijt? Dan kunt u deze altijd opnieuw aanvragen bij uw verzekeraar. Natuurlijk wilt u graag zo snel mogelijk weten in welke landen uw verzekering precies geldig is. De klantenservice van uw verzekeraar kan u altijd vertellen wat de exacte voorwaarden van uw autoverzekering precies zijn. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met uw autoverzekeraar om duidelijkheid te krijgen over waar u precies verzekerd bent met uw autoverzekering.

Ik ben niet verzekerd in de landen waarin ik wil gaan rijden

Staat het land waarin u wilt gaan rijden niet op de Groene Kaart? Dan betekent dit dat uw autoverzekering geen dekking biedt in deze landen. In sommige gevallen is het mogelijk om tijdelijk een extra dekking voor deze landen af te sluiten bij uw verzekeraar. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om over te stappen naar een verzekeraar die wel dekking bieden voor de landen waarin u wilt gaan rijden.

Autoverzekering met werelddekking afsluiten

Zoekt u naar een autoverzekering met werelddekking? In onze vergelijker kunt u meerdere verzekeraars vinden die u een werelddekking kunnen aanbieden. Start meteen met vergelijken!

Goedkoopste premie berekenen!