Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Autoverzekering voor weinig kilometersOok als u maar weinig kilometers maakt met uw auto, bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Het aantal kilometers per jaar zegt natuurlijk wel iets over de kans dat u te maken krijgt met schade, maar ook met weinig kilometers is de kans aanwezig dat u betrokken raakt bij een ongeluk. Ongeacht het aantal kilometers per jaar dat u met de auto rijdt, is het daarom van belang te kunnen vertrouwen op een goede autoverzekering. Benieuwd wat de goedkoopste autoverzekering is als weinig kilometers rijdt? Wij vertellen het u!

 

WA verzekering is de goedkoopste verzekeringsvorm

Automobilisten die hun auto maar weinig gebruiken kiezen vaak voor een zo goedkoop mogelijke autoverzekering. De goedkoopste verzekeringsvorm is de WA-verzekering, waarbij enkel de schade van de tegenpartij onder de dekking valt. Het is belangrijk om uzelf te realiseren dat schade aan uw eigen voertuig als gevolg van diefstal of als gevolg van een ongeluk wat u zelf heeft veroorzaakt onder geen omstandigheid onder de dekking van een WA autoverzekering valt. Uiteraard krijgt u wel de schade aan uw auto vergoedt via de WA-verzekering van de tegenpartij als diegene het ongeluk heeft veroorzaakt.

Leestip: Meer informatie over de WA autoverzekering? Lees verder

Autoverzekering wel degelijk goedkoper voor weinig kilometers

Eén van de factoren voor het bepalen van de hoogte van de premie is het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Bij het vergelijken van autoverzekeraars wordt daarom altijd gevraagd naar een schatting van het aantal kilometers per jaar. Op het moment dat u weinig in uw auto rijdt, dan zal de premie navenant ook een stuk lager zijn. Benieuwd welk effect het aantal gereden kilometers op de premie heeft? Via onze vergelijker kunt u direct uw premie berekenen!

Waarom regelmatig overstappen van verzekeraar loont

Zelfs als u momenteel een goedkope autoverzekering hebt en maar weinig kilometers rijdt met uw auto, loont het om regelmatig over te stappen van verzekeraar. Jaarlijks verhogen en verlagen de autoverzekeringsmaatschappijen hun tarieven, waardoor de kans groot is dat uw huidige verzekeraar niet meer de goedkoopste optie is. Benieuwd wat u kunt besparen? Start meteen met vergelijken!

Goedkoopste premie berekenen!